Hasto Yachts

UK SYVERSEN

Tape-Drive®Tape-Drive®

Fart, livslängd, mångsidighet. Om du är en kappseglare så är dessa de egenskaper som du efterfrågar från din båt, besättning och segel.

På UK Syversen har vi sedan starten varit hängivna att förbättra och förfina de segel som lämnar loftet. Vi kan nu leverera de allra snabbaste och mest långlivade segel som finns på marknaden Tape-Drive® segel.

Tape-Drive®-teknologins fördelar i design, konstruktion och material har dessutom gjort dom oöverträffat mångsidiga

  • Tape Drive seglets basmaterial utsätts inte för så stora belastningar och kan därför göras mycket lättare än de flesta andra high-techsegel i motsvarande vindregister.
  • Förstärkningarna kan också göras mindre och lättare eftersom så många Tape Drive band möts i seglets horn.
  • Tape Drive segel står bättre i lätta vindar tack vare sitt lätta basmaterial och små förstärkningar.
  • Tape Drive seglets sömmar utsätts inte för så höga belastningar eftersom Tape Drive banden går obrutna från horn till horn. De är också lätta att reparera eftersom banden hindrar en reva att fortsätta tvärs över seglet.

Vad är Tape-Drive®

Vad är Tape-Drive®

Tape-Drive® är en patenterad konstruktions-metod där den strukturella styrkan och den tredimensionella formen är skapas separat. Denna unika process förenar ett kraftorienterat mönster, av extremt starka tejper med en tredimensionellt formad vinge av laminat eller väv.

Det kraftorienterade mönstret tar upp de strukturella lasterna i seglet medans duken producerar det aerodynamiska lyftet. Tejperna är otroligt starka med brottslaster på nära ett ton och går radiellt över seglet med koncentration till de ställen där lasten är som störst, vid hornen och akterliket.

 

 

 

 

 

 

 

Bredare vindregister Bredare vindregister

Ett segels vindregister är produkten av framförallt två saker: förmågan att fylla i lätt vind och förmågan att erhålla sin form allteftersom belastningarna ökar.

Tape-Drive® seglens låga vikt ökar inte bara registrets bredd utan även farten! Detta eftersom de ger mindre pitch och krängning. De går fortare att slå med och är lättare att hantera. Att minska totalvikten på segelgarderoben ger minskad totalvikt på båten, vilket också kan ge högre fart.

 

 

 

Avancerad design

Avancerad design

Tape-Drive® är en segelkonstruktion där seglets belastningar tas upp av mycket starka band som lamineras på seglet. Banden går från horn till horn och följer ett datorbaserat belastningsmönster som är olika för varje segel vi gör. Därmed får seglet fler band i områden med hög belastning och färre där krafterna är mindre.

Eftersom banden tar upp större delen av lasterna har vi större möjligheter att välja basmaterial i seglet. Det kan vara laminat av t.ex polyester, Kevlar, Technora eller Spectra, allt beroende på båtens storlek.

Crosscut layouten ar det effektivaste sättet att formge ett segel. När sedan banden lamineras fast på seglet efter det förbestämda kraftmönstret "låser" vi in formen i seglet. Banden består av en mängd Polyester eller Kevlartrådar som är oerhört starka.

 

 

 

Powered by Etomite CMS.